Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Chapati

Chapati er indiske fladbrød, som når de steges på panden, får en lidt snobrødsagtig smag. Med denne her opskrift kan du lynhurtigt lave nybagt brød, da dejen kun skal hvile i 30 minutter i modsætning til naan brød. Brødene formes flade med hænderne og steges på panden i olie. De er perfekte at servere som tilbehør til indiske retter som dahl eller butter chicken.

Opskrift på chapati

Du skal bruge (6 stk.):

280 g hvedemel
12 g salt
1 tsk. sukker
1 æg
1,5 dl lunkent vand
1 spsk. neutral olie
Neutral olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det hele godt sammen – gerne med en røremaskine indtil dejen er ensartet. Lad den hvile i 30 minutter.
  2. Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i seks lige store dele.
  3. Form forsigtigt flade brød med hænderne og steg dem på en pande med olie ved middel varme. Brødene skal have ca. 2 minutter på hver side indtil de er gyldenbrune.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *