Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Indisk naanbrød

De her bløde naanbrød venter kun på at blive spist sammen med en lækker krydret indisk ret med masser af smag. For i det indiske køkken hører naanbrød sig til, og hvis du vil gøre som en rigtig inder, skal du droppe kniv og gaffel og i stedet bruge brødet som ske.

Naan betyder på persisk brød og i indien bages brødene i en tandoor, som er en lerovn. Her bliver naanbrødene stegt på panden i masser af smør og drysses med nigella frø, som med sin lette bitterhed og sødme giver brødene det helt rigtige twist.

Sammen med en ret som butter chicken, er naanbrødene virkelig et hit! De kan også bruges som snack med dip til eller i madpakken.

Opskrift på indisk naanbrød

Du skal bruge (6 stk.):

10g gær 
1 dl lunken vand 
1 tsk. salt
1/2 spsk. sukker
2/3 dl naturel yoghurt 
50g grahamsmel
225g hvedemel
Smør til stegning og smørelse 

Topping:
1 lille håndfuld nigellafrø

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme det lunkne vand i en skål. Smulr’ gæren heri og opløs det.
  2. Kom salt og sukker i skålen og rør rundt indtil det opløses.
  3. Kom yoghurt og grahamsmel i og rør igen.
  4. Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt det sidste hvedemel lidt ad gangen og ælt godt med hænderne eller en røremaskine (gerne i mindst 8 minutter).
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 2 timer.
  6. Del dejen i 6 lige store stykker, og form dem til aflange stykker med dine hænder.
  7. Bag nu brødene på en pande med smør ved middelvarme. Kom to brød på af gangen og steg dem gyldenbrune på hver side.
  8. Kom brødene på et skærebræt, lad en klat smør smelte på dem og top med nigellafrø.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *