Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sund butter chicken

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.

Det indiske køkken er fyldt med krydderier – garam masala, kardemomme, spidskommen, stødt nellike og gurkemeje. Hvis i spørger mig, kunne vi danskere godt lære noget af, at skrue op for krydderierne, for det giver så meget mere smag.

Her finder du en sundere udgave af den klassiske ret butter chicken, hvor jeg har tilsat madlavningsfløde i stedet for almindelig fløde og mindre smør. Du kan servere retten med det lækreste hjemmelavede naan brød, ris og mango chutney.

Opskrift på sund butter chicken

Du skal bruge (4 personer):

2 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 dl naturel yoghurt
1 tsk. chiliflager
3 knuste kardemommekapsler (kan erstattes med 1 tsk. stødt kardemomme)
½ tsk. stødt nellike
2 tsk. garam masala
1 tsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. cayennepeber
1 pakke kyllingebryst (450g)
25g smør
2 spsk. olivenolie
1 løg
1 spsk. tomatkoncentrat
½ dl 8% madlavningsfløde
2 tsk. salt
Friskkværnet peber

Servering:
Ris, naan brød, riske koriander og mango chutney

Fremgangsmåde

  1. Skæl ingefæren med en teske. Blend herefter ingefær og hvidløg i en foodprocessor.
  2. Kom flåede tomater, yoghurt og alle krydderurterne i en blender og blend til en ensartet masse
  3. Skær kyllingen i mindre tern, kom det i en skål og hæld saucen over. Lad det trække i mindst 2 timer.
  4. Finsnit løget og svits det brunt i en gryde med olie og smør.
  5. Tag kyllingerne op af saucen og brun dem af ved høj varme i gryden med løg.
  6. Tilsæt saucen til gryden, dernæst madlavningsfløde og tomatkoncentrat og lad det simre i ca. 15 minutter ved middelvarme indtil kyllingen er gennemstegt.
  7. Tilsæt salt og friskkværnet peber og smag saucen til. Kom evt. flere krydderier i hvis du ønsker.
  8. Hæld retten i små skåle og top med frisk koriander. Server med ris, naanbrød og mango chutney.
Sund butter chicken
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *