Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Indisk dahl

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk// Sponsoreret indhold.

Dahl er en indisk gryderet bestående af røde linser og masser af krydderier, og denne her er en sand smagseksplosion, som får mig til at drømme mig væk til varme sommerdage på Sri Lanka.

Dahlen får en dejlig rundt smag af kokosmælken, hvor kun den faste del bruges. Lad dig ikke slå ud af den lange ingrediensliste – mange af krydderierne har du måske allerede i din krydderiskuffe.

Server dahlen en frisk agurkedressing med frisk mynte og koriander, og bløde chapati brød til.

Find også opskriften på indisk butter chicken her.

Opskrift på indisk dahl

Du skal bruge (4 personer):

1 spsk. tomatkoncentrat
1/3 tsk. stødt nellike
½ tsk. knust spidskommen
1 knivspids cayennepeber
2 tsk. gurkemeje
1 ½ tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
3 hele, knuste kardemommefrø (kan erstattes med 1 tsk. stødt kardemomme)
Olivenolie
2 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
200 g røde linser
6 dl grøntsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater

2 dl kokosmælk (kun den faste del)
2 tsk. salt
Friskkværnet peber

Raita

½ agurk
2 dl skyr
½ tsk. knust spidskommen
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
½ spsk. citronsaft
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld frisk koriander

Tilbehør:
Friskhakket koriander
Chapati brød (find opskriften her)

Fremgangsmåde

Dahl

  1. Kom krydderier og tomatkoncentrat i en gryde uden olie og steg dem ved middel varme under omrøring indtil det dufter skønt.
  2. Kom olie, presset hvidløg og fintrevet ingefær i og lad det simre mens du rører.
  3. Skyl linserne i koldt vand og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk. Lad det simre under låg ved svage varme i 45 minutter – 1 time.
  4. Smag retten til med salt og peber.

Raita

  1. Riv agurken på et rivejern og bland det sammen med skyr, krydderier, citronsaft og finthakkede krydderurter. Smag den til.

Server dahlen varm, toppet med koriander, raita og serveret med chapati.

opskrift på indisk dahl
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *