Bager du ofte med surdej, kan du ende med at smide en masse surdej ud hver gang du skal fodre den. I stedet for at smide resterne ud, kan du bruge det i dit bagværk – alt fra kager, surdejspandekager, madpandekager eller de her sprøde knækbrød som er en genial snack. Opskriften tager udgangspunkt i de her knækbrød, som er bagt uden surdej. Så hvis du ikke ligger inde med en surdejsrest, kan du sagtens kaste dig over hjemmelavede knækbrød alligevel.

Opskrift på knækbrød med surdejsrest

Tilberedning5 min
Bagetid30 min
Samlet tid35 min
Ret: Bagværk
Antal: 32 stk

UDSTYR

INGREDIENSER

  • 35 g havregryn
  • 260 g frø og kerner (fx hørfrø, græskarkerner, solsikkefrø)
  • 175 g hvedemel
  • 40 g rugmel
  • 100 g surdejsrest
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • dl vand
  • dl olivenolie
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Rør dejen godt sammen.
  • Del dejen i 2 og rul dem ud til en firkant mellem to stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse. Fjern de øverste bagepapirer og kom dem dejen over på hver sin bradepande.
  • Skær hver portion dej over i 16 mindre firkanter med en kniv eller i den størrelse du ønsker. Bag dem i ovnen én bageplade af gangen ved 180 grader varmluft ovn i 25-30 minutter. Gentag med den anden portion.
  • Lad knækbrødene afkøle og bræk dem fra hinanden.

Er du vild med at bage med surdej, så kan du finde masser af inspiration til opskrifter med surdej her.

Knækbrødsdej
Knækbrød
Knækbrød udrulles
Hjemmelavede knækbrød med surdej