Saftig kylling i en skøn marinade af citrongræs, hvidløg, fiske- og soja-sauce, limesaft og brun farin. Kyllingen steges som hele fileter på panden og skæres først ud til sidst, hvorefter de lynsteges og bliver gennemstegte. På den måde opnår du et saftigt resultat. Mariner dem gerne i god tid, så smagen får lov til at trække ind i dem.

Server fx kyllingestykkerne i en vietnamesisk nudelsalat eller i friske rispapirruller.

Opskrift på kylling med citrongræs

Tilberedning10 min
Trækketid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

  • 2 stilke frisk citrongræs
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 spsk limesaft
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk rapsolie
  • 900 g kyllingefilet
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Snit citrongræs og hvidløg helt fint og bland det sammen med fiske- og sojasauce, limesaft, brun sukker og rapsolie.
  • Kom kyllingefileterne i en frysepose og overhæld dem med marinaden. Lad dem trække på køl mindst 1 time – gerne længere. 
  • Kom kyllingefileterne på en varm pande med olie. Gem den overskydende marinade til senere. 
  • Steg kyllingefileterne gyldenbrune på begge sider ved middel varme – de skal ikke være gennemstegte endnu.
  • Tag kyllingefielterne af panden og skær dem i skiver.
  • Kom dem på panden igen og overhæld dem med marinaden. Lynsteg dem ved høj varme indtil de er gennemstegte men møre – det er vigtigt at de stadig er saftige!
Vietnamesisk ret

Skal det gå ekstra stærkt i hverdagen, og mangler du inspiration og idéer til, hvordan du kan sammensætte nye måltider, kan du bestille en måltidskasse direkte til døren. Her finder du en oversigt over, hvilke måltidskasser der findes på markedet.