Chapati er indiske fladbrød, som når de steges på panden, får en lidt snobrødsagtig smag. Med denne her opskrift kan du lynhurtigt lave nybagt brød, da dejen kun skal hvile i 30 minutter i modsætning til naan brød. Brødene formes flade med hænderne og steges på panden i olie. De er perfekte at servere som tilbehør til indiske retter som dahl eller butter chicken.

Opskrift på chapati

Forberedning45 min
Tilberedning25 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Bagværk
Køkken: Mellemøstlig
Antal: 6 stk

INGREDIENSER

  • 280 g hvedemel
  • 12 g salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • dl lunkent vand
  • 1 spsk neutral olie (fx rapsolie)
  • Neutral olie til stegning
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør det hele godt sammen – gerne med en røremaskine indtil dejen er ensartet. Lad den hvile i 30 minutter.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i seks lige store dele.
  • Form forsigtigt flade brød med hænderne og steg dem på en pande med olie ved middel varme. Brødene skal have ca. 2 minutter på hver side indtil de er gyldenbrune.