Chapati er indiske fladbrød, som når de steges på panden, får en lidt snobrødsagtig smag. Med denne her opskrift kan du lynhurtigt lave nybagt brød, da dejen kun skal hvile i 30 minutter i modsætning til naan brød. Brødene formes flade med hænderne og steges på panden i olie. De er perfekte at servere som tilbehør til indiske retter som dahl eller butter chicken.
Opskrift på chapati
INGREDIENSER
- 280 g hvedemel
- 12 g salt
- 1 tsk sukker
- 1 æg
- 1½ dl lunkent vand
- 1 spsk neutral olie (fx rapsolie)
- Neutral olie til stegning
FREMGANGSMÅDE
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det hele godt sammen – gerne med en røremaskine indtil dejen er ensartet. Lad den hvile i 30 minutter.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i seks lige store dele.
- Form forsigtigt flade brød med hænderne og steg dem på en pande med olie ved middel varme. Brødene skal have ca. 2 minutter på hver side indtil de er gyldenbrune.