Nybagt foccacia – der findes ikke noget bedre som tilbehør på tapas bordet, til grillmaden eller som sandwich i madpakken.
De små foccacia er lækre og svampede, men med en perfekt sprød overflade. De tager ikke lang tid at lave, og du kan saftens toppe dem, med det fyld du bedst kan lide. Her er de bagt med frisk rosmarin og toppet med cherrytomater og oliven. Du kan nemt udskifte rosmarin med timian og toppe med mandler, løg eller ost i stedet.

Du kan også bage et stort foccacia brød i stedet. Find opskriften på foccacia brød her.

Opskrift på små foccacia brød

Tilberedning15 min
Hæve- og bagetid2 t 5 min
Samlet tid2 t 20 min
Ret: Bagværk
Køkken: Italiensk
Antal: 10 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 15 g salt
  • 10 g sukker
  • spsk olivenolie
  • 500 g hvedemel

Topping

  • Olivenolie til pensling
  • Cherrytomater
  • Oliven (grønne og sorte)
  • Frisk rosmarin
  • Salt
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt friskhakket timian, salt, sukker og olivenolie og rør igen.Kom halvdelen af hvedemelet i og rør. Tilsæt dernæst det sidste hvedemel og ælt dejen godt – gerne på en røremaskine ved medium hastighed i ca. 5-8 minutter.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket på køkkenbordet i 1 time.
  • Del dejen i 5 lige store dele, tril dem runde og tryk dem flade på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i 45 minutter.
  • Tryk foccacia brødene flade med to fingre og pensel med olivenolie. Top foccacia brødene med cherrytomater, oliven og frisk rosmarin, som trykkes ind i dejen. Drys med salt.
  • Bag foccacia brødene i ca. 20 minutter ved 220 grader almindelig ovn til de er gyldenbrune.

Server de små foccaciabrød som de er eller med tilbehør som hjemmelavet basilikum pesto eller hummus.