Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hjemmelavet basilikumpesto

En stor potte basilikum forvandles til en cremet pesto med olivenolie, parmesan og hvidløg. En dip der kan bruges til både tapas eller som tilbehør til retter, grill eller i en sandwich – en hjemmelavet pesto kan gøre alle retter lidt mere interessante, og er uden at tøve, langt mere interessant end dem du kan købe dig til.

Pestoen er nem at lave og kan opbevares på køl i et tætlukket beholder. Særligt basilikumpesto har altid været min favorit pesto. Denne her er lavet på mandler i stedet for den traditionelle som laves på pinjekerner.

Find også opskriften på andre dips som fx hummus eller ærtepuré.

Opskrift på basilikumpesto

Du skal bruge (1 glas):

1 stor potte frisk basilikum
1/2 dl mandler
3 spsk. olivenolie
2 spsk. friskrevet parmesanost
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Klip blade og stilk af basilikumen og vask grundigt.
  2. Rist mandlerne på en tør pande indtil de er gyldenbrune og blend dem til mel i en foodprocessor eller minihakker.
  3. Kom basilikum, olie, parmesan, hvidløg, citronsaft, salt og peber i og blend det hele godt.
  4. Smag pestoen til med salt og peber.
Christina Bønding
  • Alice
    30 . 04 . 2013

    Ja det er da godt nok billigt, nemt og lækkert. Mums.. elsker bare pesto og det kan jo bruges til næsten alt!!!!!

    • healthup1356035903593
      30 . 04 . 2013

      Hej Alice
      Ja den er virkelig nem og billig fordi pinjekernerne erstattes med mandler og evt. kunne du også udskifte noget af basilikummen med spinat eller rucola – der er ingen grænser 🙂 Og ja, pesto er genialt til så mange forskellige ting og pepper det hele lidt op.
      Kh. Christina

  • Sabina
    30 . 04 . 2013

    Hvor lang tid tror du sådan et glas kan holdes sig??

    • healthup1356035903593
      30 . 04 . 2013

      Jeg kan læse mig frem til, at hjemmelavet pesto kan holde sig i ca. en uges tid i køleskabet. Der er dog mulighed for at fryse noget af det ned, hvis man vil lave en stor portion på én gang. Det skulle ikke have nogen betydning for smagen 🙂
      Kh. Christina

      • Sabina
        30 . 04 . 2013

        Tak

    Kommenter

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *