En stor potte basilikum forvandles til en cremet pesto med olivenolie, parmesan og hvidløg. En dip der kan bruges til både tapas eller som tilbehør til retter, grill eller i en sandwich – en hjemmelavet pesto kan gøre alle retter lidt mere interessante, og er uden at tøve, langt mere interessant end dem du kan købe dig til.

Pestoen er nem at lave og kan opbevares på køl i et tætlukket beholder. Særligt basilikumpesto har altid været min favorit pesto. Denne her er lavet på mandler i stedet for den traditionelle som laves på pinjekerner.

Find også opskriften på andre dips som fx hummus eller ærtepuré.

Opskrift på basilikumpesto

Du skal bruge (1 glas):

1 stor potte frisk basilikum
1/2 dl mandler
3 spsk. olivenolie
2 spsk. friskrevet parmesanost
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Klip blade og stilk af basilikumen og vask grundigt.
  2. Rist mandlerne på en tør pande indtil de er gyldenbrune og blend dem til mel i en foodprocessor eller minihakker.
  3. Kom basilikum, olie, parmesan, hvidløg, citronsaft, salt og peber i og blend det hele godt.
  4. Smag pestoen til med salt og peber.