En frisk og mættende salat med spidskål, langtidsbagte tomater og nødder. Spidskål er sundt og mættende, men det kan måske være svært at finde på nye varianter. Denne her er min absolut favorit! Kombinationen af den sprøde kål, de søde langtidsbagte tomater og den salte feta, er helt perfekt.

Når du laver en spidskålssalat, er det vigtigt at forstå de to vigtige hemmeligheder bag en god kålsalat. Først og fremmest skal kålen snittes helt fint. Det gøres bedst på et mandolinjern. Derudover skal spidskålen masseres godt med olie og salt, da det giver den en helt anden tekstur! Masser den med hænderne indtil kålen bliver blødere og falder sammen.

Spidskålsalaten passer godt til nærmest alt slags tilbehør – ligefra grillmad, kyllingefrikadeller, fisk, kylling eller en grøn kartoffelsalat.

Opskrift på spidskål og langtidsbagte tomater

Tilberedning15 min
Ovntid4 t
Samlet tid4 t 15 min
Ret: Salat
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

Langtidsbagte tomater

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian (tørret kan også bruges)

Spidskålssalat

  • 1 spidskål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g feta
  • 100 g edamamebønner optøede

Topping

  • 1 håndfuld frisk timian
  • Nødder fx ristede kikærter eller saltede mandler
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Langtidsbagte tomater

  • Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i 4 timer ved 100 grader almindelig ovn. Lad tomaterne køle helt af.

Spidskålssalat

  • Snit spidskålen fint på et mandolinjern og masser det godt med olivenolie og salt.
  • Tilsæt langtidsbagte tomater, feta, edamamebønner og top med friskhakket timian og nødder.

Hvis ikke du har tid til at stå i køkkenet hver dag, kan du bestille en måltidskasse lige til døren, med mad der kan laves på kort tid eller blot skal opvarmes. Her finder du en oversigt over hvilke sunde måltidskasser der findes på markedet.