Opskrift fra Christinabønding.dk
Spidskålsalat med langtidsbagte tomater
Udskriv

Opskrift på spidskål og langtidsbagte tomater

Tilberedning15 min
Ovntid4 t
Samlet tid4 t 15 min
Ret: Salat
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

Langtidsbagte tomater

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian (tørret kan også bruges)

Spidskålssalat

  • 1 spidskål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 100 g feta
  • 100 g edamamebønner optøede

Topping

  • 1 håndfuld frisk timian
  • Nødder fx ristede kikærter eller saltede mandler

FREMGANGSMÅDE

Langtidsbagte tomater

  • Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i 4 timer ved 100 grader almindelig ovn. Lad tomaterne køle helt af.

Spidskålssalat

  • Snit spidskålen fint på et mandolinjern og masser det godt med olivenolie og salt.
  • Tilsæt langtidsbagte tomater, feta, edamamebønner og top med friskhakket timian og nødder.