Saftige kyllingefrikadeller med timian, feta og soltørrede tomater. Server dem med friske asparges og sprøde røsti af gulerødder krydret med timian, frisk persille og hvidløg.

Opskrift på kyllingefrikadeller

Du skal bruge (2 personer): 

Kyllingefrikadeller

400g hakket kyllingekød
1 spsk. tørret timian eller 1 håndfuld frisk timian
2 spsk. soltørrede tomater (lav dine egne her)
1 spsk. fetaost 
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning

Gulerodsrøsti

4 store gulerødder
1 håndfuld kruspersille
1 forårsløg
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 spsk. tørret timian
1 fed hvidløg
1 æg
Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Kyllingefrikadeller

  1. Rør kylling, soltørrede tomater, fetaost, salt og peber sammen.
  2. Opvarm en pande med olie og form farsen til små frikadeller i mundrette størrelser med en ske og din ene håndflade.
  3. Steg frikadellerne indtil de er gennemstegte.

Gulerodsrøsti

  1. Skræl, skyld og riv gulerødderne på et rivejern. Pres saften ud af dem med hænderne.
  2. Bland de revne gulerødder med friskhakket persille, finstnittet forårsløg, salt, peber, tørret timian, presset hvidløg og æg.
  3. Varm en pande godt op med olie, form røstiene flade med hænderne og steg dem sprøde på panden ved middelvarme.
Kyllinge frikadeller med feta og soltørrede tomater