Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Salat med spidskål og langtidsbagte tomater

En frisk og mættende salat med spidskål, langtidsbagte tomater og nødder. Spidskål er sundt og mættende, men det kan måske være svært at finde på nye varianter. Denne her er min absolut favorit! Kombinationen af den sprøde kål, de søde langtidsbagte tomater og den salte feta, er helt perfekt.

Når du laver en spidskålssalat, er det vigtigt at forstå de to vigtige hemmeligheder bag en god kålsalat. Først og fremmest skal kålen snittes helt fint. Det gøres bedst på et mandolinjern. Derudover skal spidskålen masseres godt med olie og salt, da det giver den en helt anden tekstur! Masser den med hænderne indtil kålen bliver blødere og falder sammen.

Spidskålsalaten passer godt til nærmest alt slags tilbehør – ligefra grillmad, frikadeller, fisk, kylling eller en grøn kartoffelsalat.

Opskrift på salat med spidskål og langtidsbagte tomater

Du skal bruge (4 personer):

1 lille spidskål
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 portion langtidsbagte tomater (se opskrift her)
100g feta
100g optøede edamamebønner

Topping:
1 håndfuld frisk timian
Nødder, fx ristede kikærter eller saltede mandler

Fremgangsmåde

  1. Snit spidskålen fint på et mandolinjern og masser det godt med olivenolie og salt.
  2. Tilsæt langtidsbagte tomater, feta, edamamebønner og top med friskhakket timian og nødder.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *