Opskrift fra Christinabønding.dk
opskrift på indisk dahl
Udskriv

Opskrift på indisk dahl

Forberedning15 min
Tilberedning1 min
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøstlig
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

Dahl

  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 tsk gurkemeje
  • tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kanel
  • 3 knuste, hele kardemommefrø (kan erstattes med 1 tsk. stødt kardemomme)
  • Olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm frisk ingefær
  • 200 g røde linser
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl kokosmælk (kun den faste del)
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Raita

  • ½ agurk
  • 2 dl skyr
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ spsk limesaft
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk koriander

Tilbehør

FREMGANGSMÅDE

Dahl

  • Kom krydderier og tomatkoncentrat i en gryde uden olie og steg dem ved middel varme under omrøring indtil det dufter skønt.Kom olie, presset hvidløg og fintrevet ingefær i og lad det simre mens du rører.
  • Skyl linserne i koldt vand og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk. Lad det simre under låg ved svage varme i ca. 1 time.
  • Smag retten til med salt og peber.

Raita

  • Riv agurken på et rivejern og bland det sammen med skyr, krydderier, citronsaft og finthakkede krydderurter. Smag den til.

Servering

  • Server dahlen varm, toppet med koriander, raita og serveret med chapati.