Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Langtidsbagte tomater

Tomater der bages i ovnen, får en helt særlig kraftfuld smag og sødme. Langtidsbagte tomater er utroligt nemt at lave. Det eneste det kræver er tid. Tomaterne halveres, drysses med krydderier og olie og bages i ovnen i et par timer. Hernæst kan du opbevare dem på glas i en lufttæt beholder dækket med olie, og bruge dem til alt fra salater som denne med spidskål, sandwich, gryderetter, pasta eller tilsæt dem i kyllingefrikadeller og gør dem ekstra saftige. Tomaterne tilfører en fantastisk dybde, som vil klæde de fleste retter.

Opskrift på langtidsbagte tomater

Du skal bruge (1 lille glas):

500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 håndfuld frisk timian (tørret timian kan også bruges)
Evt. 2 dl olivenolie til opbevaring

Fremgangsmåde

  1. Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Kom olivenolie, salt, peber og friskhakket timian på.
  3. Bag dem i ovnen i 2 timer ved 150 grader.
  4. Lad tomaterne køle af og hæld dem på glas. Dæk dem med olivenolie.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *