Tomater der bages i ovnen, får en helt særlig kraftfuld smag og sødme. De er virkelig nemme at lave. Det eneste det kræver er tid.

Tomaterne halveres, drysses med krydderier og olie og bages i ovnen i et par timer. Hernæst kan du opbevare dem på glas i en lufttæt beholder dækket med olie, og bruge dem til alt fra salater som denne med spidskål, sandwich, gryderetter, pasta eller tilsætte dem i kyllingefrikadeller, som gør dem ekstra saftige. Tomaterne tilfører en fantastisk dybde, som vil klæde de fleste retter.

Opskrift på langtidsbagte tomater

Tilberedning5 min
Ovntid4 t
Samlet tid4 t 5 min
Ret: Tilbehør
Antal: 1 portion

INGREDIENSER

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian (tørret timian kan også bruges)
  • 2 dl olivenolie til opbevaring
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olivenolie, salt, peber og friskhakket timian.
  • Bag dem i ovnen i 4 timer ved 100 grader almindelig ovn.
  • Lad tomaterne køle helt af og hæld dem på glas. Dæk dem med olivenolie.
Langtidsbagte tomater