Tomater der bages i ovnen, får en helt særlig kraftfuld smag og sødme. De er virkelig nemme at lave. Det eneste det kræver er tid.
Tomaterne halveres, drysses med krydderier og olie og bages i ovnen i et par timer. Hernæst kan du opbevare dem på glas i en lufttæt beholder dækket med olie, og bruge dem til alt fra salater som denne med spidskål, sandwich, gryderetter, pasta eller tilsætte dem i kyllingefrikadeller, som gør dem ekstra saftige. Tomaterne tilfører en fantastisk dybde, som vil klæde de fleste retter.
Opskrift på langtidsbagte tomater
INGREDIENSER
- 500 g cherrytomater
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 håndfuld frisk timian (tørret timian kan også bruges)
- 2 dl olivenolie til opbevaring

FREMGANGSMÅDE
- Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olivenolie, salt, peber og friskhakket timian.
- Bag dem i ovnen i 4 timer ved 100 grader almindelig ovn.
- Lad tomaterne køle helt af og hæld dem på glas. Dæk dem med olivenolie.

