Denne her ret er virkelig lækker og en god og anderledes måde at få sit ugentlige behov for fisk dækket. En cremet kokosmælk sauce med gulerødder, porrer og masser af smag fra både ingefær, kaffir limeblade og frisk limesaft og -skal. Server retten med ris.
Mangler du inspiration til andre retter med fisk, kan du også finde opskriften på fish and chips med torsk eller tærte med laks og dild.
Opskrift på torsk i grøn karry og kokosmælk
Du skal bruge (4 personer):
3 tsk. grøn karry
4 cm frisk ingefær
3 gulerødder
2 porrer
3 kaffir limeblade
1 dåse kokosmælk
2 spsk. fiskesauce
400-500g torskefilet
Sat og fintrevet skal af 1-2 limefrugter
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
Tilbehør:
Ris
Fremgangsmåde
- Skræl ingefæren og hak den fint.
- Skræl og skær gulerødder og porrer i små stykker.
- Opvarm en wokpande med olie og tilsæt den grønne karry. Lad den stege et par minutter.
- Tilsæt ingefær sammen med gulerødder og lad det stege 1 minut.
- Tilføj porrer og kaffir limeblade og lad det stege i endnu 1 minut.
- Tilsæt kokosmælken sammen med fiskesauce og lade det koge op.
- Læg torsken ned i retten til den netop er dækket af væske. Torsken skal kun have 3-5 minutter, til kødet er fast.
- Tilsæt limeskal og -saft og smage til med salt og peber. Husk at tage kaffir limeblade op før retten serveres med ris.
Mangler du inspiration til flere fiskeretter, kan du med fordel bestille en måltidskasse. Jeg har samlet en oversigt over måltidskasser med fisk her.
Jeg har lavet denne skønne nemme ret tre gange nu. Kan varmt anbefales som gæstemad.
Der er dog en lille ting jeg bliver nødt til at kommentere og det er bemærkningen om koriander og Jylland . Bor selv i en lille provinsby og her er koriander i alle vores dagligvarebutikker. Jylland er mange ting ligesom Sjælland og øerne men det var nok mest en lille fortalelse fra din side 😊😉
…da jeg befandt mig i Jylland var det umuligt at skaffe koriander… ha, ha! Det er vist at generalisere en smule! Nå, men glæder mig til at lave rette i aften 🙂