Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fish and chips

Den klassiske engelske fish and chips får helt nye dimensioner, når den er hjemmelavet. Sammen med en grov ærtepuré, kartoffel fritter og en skøn aioli udgør retten en skøn middag, som kan spises både til hverdag eller serveres for gæster.

Fisken er lavet på torsk. Den dyppes i en dej af øl og frituresteges sprød. Hertil serveres sprøde pommes fritter, som bliver ekstra sprøde, da stivelsen udvaskes, når de trækker i en skål med vand og sat.

Opskrift på fish and chips

Du skal bruge (4 personer):

Fritter

1 kg kartofler
1 tsk. salt
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

Fisk

400g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
500g torsk
500 ml øl
1 liter fritureolie (fx rapsolie)

Tilbehør:
1 citron
Salt
Aioli (lav dine egen her)
Ærtepuré (se opskift her)

Fremgangsmåde

Fritter

  1. Skyld og rens kartoflerne grundigt.
  2. Skær dem ud i lange skiver og kom dem i en skål med vand og salt. Lad dem trække i et par timer, for at udvaske stivelsen.
  3. Kom kartoffelskiverne i en frysepose sammen med olie og salt og vend det godt sammen.
  4. Kom kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 50 minutter ved 220 grader.
  5. Lav imens fisken.
  6. Vend kartoflerne et par gange undervejs og tag dem ud af ovnen når de er gyldenbrune og sprøde.

Fisk

  1. Bland mel, bagepulver, salt og peber sammen i en skål.
  2. Pisk ølen i med et piskeris indtil dejen er ensartet og lind. Lad dejen hvile 30 minutter på køkkenbordet.
  3. Skær fisken i mindre stykker.
  4. Varm en gryde op med olie indtil den småsyder, når du stikker en træpind i olien.
  5. Dyp fisken i øldejen og kom dem forsigtigt ned i den varme fritureolie ved hjælp af to gafler. Steg kun et par stykker af gangen og gentag processen.
  6. Tag fisken op af gryden med de to gafler eller en hulske. Læg dem på en bagerist med køkkenrulle så den kan dryppe af.

Anret fisken på et fad, dryp med citronsaft og drys med salt. Server med fritter, aioli og ærtepuré.

Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *