Den klassiske engelske fish and chips får helt nye dimensioner, når den er hjemmelavet. Sammen med en grov ærtepuré, kartoffel fritter og en skøn aioli udgør retten en skøn middag, som kan spises både til hverdag eller serveres for gæster.

Fisken er lavet på torsk. Den dyppes i en dej af øl og frituresteges sprød. Hertil serveres sprøde pommes fritter, som bliver ekstra sprøde, da stivelsen udvaskes, når de trækker i en skål med vand og sat.

Opskrift på fish and chips

Tilberedning20 min
Hviletid og ovntid3 t 20 min
Samlet tid3 t 40 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Engelsk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

Pommes frites

  • 1 kg kartofler
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk olivenolie

Fisk

  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 500 g torsk
  • 500 ml øl
  • 1 liter fritureolie (fx rapsolie)

Tilbehør

  • 1 citron
  • Salt
  • Aioli
  • Ærtepuré
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Pommes fritter

  • Skyld og rens kartoflerne grundigt.
  • Skær dem ud i lange skiver og kom dem i en skål med vand og salt. Lad dem trække i et par timer, for at udvaske stivelsen.
  • Kom kartoffelskiverne i en frysepose sammen med olie og salt og vend det godt sammen. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 50 minutter ved 220 grader. Lav imens fisken.
  • Vend kartoflerne et par gange undervejs og tag dem ud af ovnen når de er gyldenbrune og sprøde.

Fisk

  • Bland mel, bagepulver, salt og peber sammen i en skål.
  • Pisk ølen i med et piskeris indtil dejen er ensartet og lind. Lad dejen hvile 30 minutter på køkkenbordet.
  • Skær fisken i mindre stykker.Varm en gryde op med olie indtil den småsyder, når du stikker en træpind i olien.
  • Dyp fisken i øldejen og kom dem forsigtigt ned i den varme fritureolie ved hjælp af to gafler. Steg kun et par stykker af gangen og gentag processen.
  • Tag fisken op af gryden med de to gafler eller en hulske. Læg dem på en bagerist med køkkenrulle så den kan dryppe af.
  • Anret fisken på et fad, dryp med citronsaft og drys med salt. Server med fritter, aioli og ærtepuré.