Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kyllingetærte med hytteost

Hvis aftensmaden skal gå stærkt, er tærte altid en sikker vinder. Du kan nærmest fylde alt i sådan en, og det er en god måde, at få brugt alle resterne i køleskabet. Denne opskrift er en broccoli tærte med broccoli og kyllingepålæg, som skæres i strimler. Fløden er skiftet ud med hytteost, og tærtedejen er lavet på grahamsmel og olie, i modsætning til den traditionelle mørdejstærtebund, som laves på smør og hvedemel. Alt i alt et fornuftigt aftensmadsmåltid, med en tærte der i den grad går under kategorien sunde tærter. 

Når du bager en tærte med hytteost, skal du være opmærksom på, at tærten nemt kan virke lidt mere vandet. Her skal du blot sørge for, at tærten får lov at trække, efter den er blevet bagt. Den bliver heller ikke dårligere af, at stå i køleskabet til dagen efter. Den er bedst, når den varmes op igen, så tærtebunden bliver sprød. 

Mangler du flere idéer til nemme aftensmadsretter, er de her tortilla pizzaer, quasadilla med spinat og græske fladbød gode bud på retter, der ikke tager mere end 30 minutter at lave.

Opskrift på kyllingetærte med hytteost

Du skal bruge (1 tærte): 

Tærtedej

1 dl vand
½ dl olivenolie
½ tsk. salt
50g grahamsmel
135g hvedemel
Olivenolie til at smøre tærteformen med

Tærtefyld

5 æg
250g hytteost
2 dl mælk
½ muskatnød
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
½ broccoli
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg
200g kyllingepålæg 

Fremgangsmåde

Tærtedej

  1. Rør alle ingredienserne sammen
  2. Ælt dejen godt sammen med hænderne
  3. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle og kom den i en tærteform smurt med olivenolie
  4. Prik huller i dejen med en gaffel

Tærtefyld

  1. Pisk æg, hytteost, mælk, revet muskatnød, salt og peber sammen.
  2. Del broccolien i små buketter og skær peberfrugt, rødløg og kyllingepålæg i strimler.
  3. Fordel fyldet på tærtebunden og hæld dernæst hytteostblandingen ud over.
  4. Bag tærten i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 45 minutter.
  5. Lad tærten trække i ca. 30 minutter før den serveres.
Christina Bønding
1 kommentar

    Kommenter

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *