Hvis aftensmaden skal gå stærkt, er tærte altid en sikker vinder. Du kan nærmest fylde alt i sådan en, og det er en god måde, at få brugt alle resterne i køleskabet. Denne opskrift er en broccoli tærte med broccoli og kyllingepålæg, som skæres i strimler. Fløden er skiftet ud med hytteost, og tærtedejen er lavet på grahamsmel og olie, i modsætning til den traditionelle mørdejstærtebund, som laves på smør og hvedemel. Alt i alt et fornuftigt aftensmadsmåltid, med en tærte der i den grad går under kategorien sunde tærter. 

Når du bager en tærte med hytteost, skal du være opmærksom på, at tærten nemt kan virke lidt mere vandet. Her skal du blot sørge for, at tærten får lov at trække, efter den er blevet bagt. Den bliver heller ikke dårligere af, at stå i køleskabet til dagen efter. Den er bedst, når den varmes op igen, så tærtebunden bliver sprød. 

Opskrift på kyllingetærte med hytteost

Tilberedning20 min
Ovntid45 min
Samlet tid1 t 5 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

UDSTYR

 • Tærteform

INGREDIENSER

Tærtedej

 • 1 dl vand
 • ½ dl olivenolie
 • ½ tsk salt
 • 50 g grahamsmel
 • 135 g hvedemel
 • Olivenolie til at smøre tærteformen

Tærtefyld

 • 5 æg
 • 250 g hytteost
 • 2 dl mælk
 • ½ dl muskatnød
 • 1 tsk salt
 • Friskkværnet peber
 • ½ broccoli
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 rødløg
 • 200 g kyllingestrimler (eller kyllingepålæg skåret i strimler)
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Tærtedej

 • Rør alle ingredienserne sammen og ælt dejen godt sammen med hænderne.
 • Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle og kom den i en tærteform smurt med olivenolie. Prik huller i dejen med en gaffel.

Tærtefyld

 • Pisk æg, hytteost, mælk, revet muskatnød, salt og peber sammen.
 • Del broccolien i små buketter og skær peberfrugt, rødløg og kyllingepålæg i strimler.
 • Fordel fyldet på tærtebunden og hæld dernæst hytteostblandingen ud over.
 • Bag tærten i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 45 minutter og lad den trække i ca. 30 minutter før den serveres.

Mangler du flere idéer til nemme aftensmadsretter, er de her tortilla pizzaer, quasadilla med spinat og græske fladbød gode bud på retter, der ikke tager mere end 30 minutter at lave. Hvis ikke du har tid til at stå i køkkenet hver dag, kan du også vælge at bestille en måltidskasse lige til døren. Der findes et hav af spændende måltidskasser med mad der kan laves på kort tid eller blot skal opvarmes. Her finder du en oversigt over de mest populære.