Opskrift fra Christinabønding.dk
Kyllingetærte med hytteost
Udskriv

Opskrift på kyllingetærte med hytteost

Tilberedning20 min
Ovntid45 min
Samlet tid1 t 5 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

UDSTYR

INGREDIENSER

Tærtedej

  • 1 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk salt
  • 50 g grahamsmel
  • 135 g hvedemel
  • Olivenolie til at smøre tærteformen

Tærtefyld

  • 5 æg
  • 250 g hytteost
  • 2 dl mælk
  • ½ dl muskatnød
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 200 g kyllingestrimler (eller kyllingepålæg skåret i strimler)

FREMGANGSMÅDE

Tærtedej

  • Rør alle ingredienserne sammen og ælt dejen godt sammen med hænderne.
  • Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle og kom den i en tærteform smurt med olivenolie. Prik huller i dejen med en gaffel.

Tærtefyld

  • Pisk æg, hytteost, mælk, revet muskatnød, salt og peber sammen.
  • Del broccolien i små buketter og skær peberfrugt, rødløg og kyllingepålæg i strimler.
  • Fordel fyldet på tærtebunden og hæld dernæst hytteostblandingen ud over.
  • Bag tærten i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 45 minutter og lad den trække i ca. 30 minutter før den serveres.