Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tortilla pizza

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med eatgrim.dk // Sponsoreret indhold.

Pizza lavet på tortilla bunde er en genial aftensmad, når det skal være nemt og gå ekstra stærkt. Du slipper for at lave en pizzabund, og det tager ikke mange minutter at bixe en smagsfuld tomatsauce sammen, smørre den på tortilla bundene, toppe med ost og rester af grøntsager fra din grøntsagsskuffe. Du kan komme alt på, og også toppe med skiver af serrano, hvis ikke du ønsker en vegetarisk version. Tortilla pizzaerne kan også fungere i madpakken dagen efter, hvis de klappes sammen.

Mangler du flere idéer til nemme aftensmåltider, er tærte med kylling, broccoli og hytteost en dejlig nem og sund aftensmad.

Tortilla pizza med kartoffel, butternut squash og aubergine

Du skal bruge (6 tortilla pizzaer):

Tomatsauce

1 knivspids cayennepeber
1 tsk. paprika
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
70g tomatkoncentrat
1 dåse hakkede tomater
1 håndfuld frisk basilikum
1 tsk. sukker
1,5 tsk. salt
Friskkværnet peber

Grillet aubergine

1 lille aubergine
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Fyld

2 store kartofler
1/4 dl butternut squash
6 fuldkornstortilla
200g revet mozarella

Topping:
Frisk basilikum

Fremgangsmåde

Tomatsauce

  1. Kom cayennepeber og paprika i en gryde uden fedtstof og rist krydderierne af indtil det begynder at dufte. Pil og snit løg og hvidløg fint. Tilsæt olie til gryden med krydderier og sauter løg og hvidløg på middel varme.
  2. Tilsæt tomatkoncentrat, hakkede tomater, grofthakket basilikum og smag til med sukker, salt og peber.

Grillet aubergine

  1. Skær auberginen i meget tynde skiver – gerne med et mandolinjern. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir. Smør dem med olie og drys med salt og peber.
  2. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min til de er gyldenbrune. Tag dem ud af ovnen.

Fyld

  1. Skær kartofler og butternut squash i meget tynde skiver – gerne med et mandolinjern.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, kom to tortillas på og smør dem med tomatsaucen. Top med en lille håndfuld revet mozarella og skiver af butternut squash eller kartoffel.
  3. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 – 20 minutter indtil de er gyldenbrune og grøntsagerne er møre. Top med grillet aubergine og frisk basilikum.

Grøntsagene på tortilla bundene er fra en ugentligt box, jeg modtager, fyldt med lækre frugter og grøntsager. Boxen bliver leveret direkte til min hoveddør, og kommer fra et af de fedeste koncepter, jeg længe har hørt om – GRIM! De vil gøre op med de EU standarder, der er for grøntsager og frugter, og opkøber derfor økologiske grøntsager og frugter fra landmænd, som ikke kan sælge dem fordi de enten er for store, for små eller for krogede. Det er et bæredygtigt projekt, som i den grad hjælper med at bekæmpe madspild. Og så hjælper det også mig til at spise meget mere varieret, da boxen indeholder mange forskellige grøntsager og frugter, som skifter fra uge til uge.

Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *