Pizza er en favorit hos de fleste, og fyldet kan varieres på tusinde måder. Her får du opskriften på den sprødeste surdejspizza med en intens tomatsauce, mozzarella og salsiccia. Når pizzaen er bagt toppes den med en mild og cremet mascarpone, som går utrolig godt til den intense og krydrede pølse.

Opskriften på bunden finder du her. Den rækker til seks pizzaebunde, så udover salsiccia og mascarpone, kan du passende lave to med parmaskinke, pesto og ruccola og to med tun og oliven. Bunden er relativ simpelt at lave, men kræver at du laver den dagen i forvejen. Ønsker du at bage uden surdej, kan du også finde en opskrift på pizzabund med gær her.

Ovenpå den sprøde pizzabund toppes pizzaen med en intens tomatsauce. Saucen kan laves på 20 minutter, men har godt af at stå og simre og trække smag i et par timer.

Opskrift på surdejspizza med salsiccia og mascarpone

Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 2 stk

UDSTYR

INGREDIENSER

Surdejspizzadej

Tomatsauce

Pizzafyld

  • 1 frisk mozzarella
  • 80 g salsiccia
  • 100 g mascarpone
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Surdejspizzadej

  • Lav dejen dagen i forvejen som beskrevet i fremgangsmåden.
  • Sæt et bagstål, en pizzasten eller bageplade i ovnen og tænd den på den højst mulige temperatur (min ovn står på 300 grader) 1 time før pizzaerne skal bages, så den bliver brandvarm.

Tomatsauce

  • Lav tomatsaucen som beskrevet i fremgangsmåden. Lad den køle af inden du topper den på pizzabundene.

Pizzafyld

  • Top hver pizzabund med tomatsauce så 1 cm af kanten er fri.
  • Riv mozzarellaen fra hinanden og fordel halvdelen på hver bund. Top dernæst med halvdelen af salsiccia pølsen på hver bund. Brug en pizzaspade eller kombispade (hvis du bruger et bagestål) til lat sætte pizzaen i ovnen.
  • Bag pizzaerne én af gangen i ca. 7 minutter ved den højst mulige temperatur til de er gyldenbrune i kanten og hårde i bunden. 
  • Tag pizzaen ud af ovnen og top med frisk mascarpone.