Hjemmelavet pizza med tun har altid været en klassiker i min familie. En sprød pizzabund, en intens og lækker tomatsauce, smeltet mozzarella, tun, tynder skiver af rødløg og friske blade af basilikum. Simpelt og lækkert!

Opskrift på pizza med tun og løg

Tilberedning30 min
Hæve og bagetid2 t 13 min
Samlet tid2 t 43 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 2 personer

INGREDIENSER

Pizzadej

 • 1,5 dl vand koldt
 • 10 g gær
 • 15 g sukker
 • 300 g hvedemel (gerne typo 00 med god hæveevne)
 • 1 spsk olivenolie
 • 20 g salt

Tomatsauce

 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk tomatkoncentrat
 • 1 tsk tørret timian
 • 1 tsk tørret oregano
 • 1 tsk paprika
 • 1 knivspids cayennepeber
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 tsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 håndfuld frisk basilikum

Pizzafyld

 • 2 friske mozarellaer
 • Olivenolie til stegning
 • 2 dåser tun i olie
 • 1 rødløg
 • Frisk basilikum
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Pizzadej

 • Kom det kolde vand i en skål, smulr’ gæren heri og opløs det.
 • Tilsæt sukker, rør rundt og opløs det.Kom halvdelen af hvedemelet i og rør rundt.
 • Tilsæt dernæst olie og salt og rør igen rundt. Kom det sidste af hvedemelet i og ælt det hele godt sammen. Brug gerne en røremaskine og lad det ælte i 10 minutter. Dejen kan godt virke usammenhængende i starten, men efter noget tid bliver den glat og smidig.
 • Smør dejen ind i olivenolie og lad den hæve på køl i en tætlukket beholder i 1 time. Skær dejen ud i fire lige store stykker og lad den hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i endnu 1 time. Lav imens tomatsaucen.

Tomatsauce

 • Finhak løget og steg det gyldenbrunt i en varm gryde med olivenolie.Pres hvidløget og steg det sammen løg, tomatkoncentrat og krydderierne i 1 minuts tid uden at det brænder på.
 • Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og friskhakket basilikumblade. Lad det simre imens dejen pizzadejen hæver.

Pizzafyld og bagning

 • Rul hver dejklump ud på et meldrysset bord med en kagerulle – pizzabundene må gerne være lidt rustikke.
 • Kom bundene på to bageplader med bagepapir (gerne en pizzasten hvis du har en). Fordel tomatsaucen på de fire pizzaer, top med mozzarella, fordel tunen og bag pizzaerne en af gangen i en brandvarm ovn ved 275 grader i ca. 13 minutter til bundene er sprøde og osten er gyldenbrun. Top pizzaerne med blade af frisk basilikum.
Pizza med tun og løg

Mangler du inspiration til flere retter med fisk, kan du finde masser af spændende opskrifter her. Hvis du ikke har tid til at stå i køkkenet hver dag, kan du også bestille en måltidskasse med fokus på fisk lige til døren, med mad der kan laves på kort tid eller blot skal opvarmes. Her finder du en oversigt over hvilke måltidskasser med fisk, der findes på markedet.