Når du bager med surdej, kræver det at du passer godt på den. Det indebærer mange fodringer og dermed også meget madspild, da du hver gang kasserer en del af den. I stedet for at smide dine rester af surdej ud, kan du bruge det i dit bagværk – alt fra kager, knækbrød, madpandekager eller de her søde pandekager med kardemomme. Her kan du finde masser af inspiration til opskrifter med surdej.

Når du bruger surdejsrester fungerer det ikke som hævemiddel, da den ikke er aktiv. Pandekagerne bliver derfor stadig tynde og sprøde.

Denne opskrift på surdejspandekager giver dig helt fantastiske pandekager med et let syrligt twist fra surdejen og et hint af kardemomme og vanilje. Opskriften indeholder knust kardemomme fra hele kardemommekapsler, som giver en helt anden intens smag end stødt kardemomme, men har du ikke kardemommekapsler, kan du naturligvis erstatte med stødt kardemomme eller helt undlade det. Server pandekagerne til brunch eller dessert og top dem med syltetøj og sukker, vaniljeis, banan og nutella eller mandelsmør med chokolade.

Opskrift på surdejspandekager

Samlet tid25 min
Ret: Brunch, Dessert
Antal: 6 stk

UDSTYR

  • Elpisker

INGREDIENSER

  • 12 kardemommekapsler eller 1 tsk stødt kardemomme (kan undlades)
  • 100 g ølandshvedemel eller almindelig hvedemel
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 100 g surdejsrest
  • 15 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
  • Smør til stegning
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Knus kardemommefrøene i en morter. Sørg for at støde dem godt, så der ikke er alt for store stykker kardemommefrø.
  • Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en elpisker indtil massen er lind uden klumper.
  • Steg pandekagerne i smør på en varm pande til de er gyldenbrune på begge sider.
Pandekager med surdejsrester

Er du vild med pandekager, kan du også finde opskriften på mine sunde bananpandekager eller citronpandekager med birkes.