Spaghetti med kødboller smager skønt og er en ret for hele familien! Den egner sig både godt som nem hverdagsmad, men også som dejlig gæstemad med et godt glas rødvin til.

Her får du opskriften på saftige kødboller med parmesan i en cremet tomatsauce med mascarpone og frisk basilikum. Server den med frisk pasta eller et saftigt foccacia brød.

Retten er næsten lige så nem at lave som den klassiske spaghetti med kødsauce. Lav dobbelt op på portionen og frys den ned til dage, hvor du har ekstra travlt.

Opskrift på italienske kødboller i tomatsauce

Samlet tid40 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer

UDSTYR

  • Stavblender

INGREDIENSER

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • tsk tørret oregano
  • tsk tørret timian
  • 1 knivspids cayennepber
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk rødvin eller rødvinseddike
  • tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 70 g mascarpone
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Olivenolie til stegning

Kødboller

  • 1 løg
  • 15 g parmesan
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • Olivenolie til stegning

Servering

  • Pasta
  • Frisk parmesan
  • Frisk basilikum
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Tomatsauce

  • Snit løg og hvidløg og svits det i en varm gryde med olivenolie. Tilsæt krydderier.
  • Kom hakkede tomater, sukker, rødvin, salt og peber i og lad det hele simre et kvarts tid. Lav evt. kødbollerne imens.
  • Tilsæt frisk basilikum og mascarpone og blend det hele til en ensartet masse med en stavblender. Smag tomatsaucen til.

Kødboller

  • Hak løget helt fint, riv parmesanen groft og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Bland farsen sammen til en ensartet masse.
  • Form kødbollerne med en ske og din hule hånd og steg dem på en varm pande med olivenolie indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.

Servering

  • Kom kødbollerne i tomatsaucen og server med pasta, friskrevet parmesan og basilikum.
Pasta med kødboller i tomatsauce
Italienske kødboller i tomatsauce