Hjemmelavede syltede agurker smager bare lige en tand bedre, end dem du kan købe dig til, og med blot syv ingredienser, kan du have dine egne klar på ingen tid.
Brug de de syltede agurker i klassiske hotdogs eller en hjemmelavet burger sammen med søde, syltede rødløg.
Opskrift på syltede agurker
UDSTYR
- Evt. en kniv med bølgede takker
INGREDIENSER
- 2 dl vand
- 2 dl lagereddike
- 1 dl sukker
- 1 tsk sorte peberkorn
- 4 laurbærblade
- 1 tsk salt
- 1 agurk
FREMGANGSMÅDE
- Kom vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn i en gryde og kog det op indtil sukkeret er opløst. Lad væsken trække mens du skærer agurken i tynde skiver.
- Skold et glas med kogende vand kom agurkeskiverne heri. Hæld eddikelagen over agurkerne.
- Lad agurkerne trække i eddikelagene minimum en time inden de bruges.
- Opbevar de syltede agurker på køl.