Hjemmelavede syltede agurker smager bare lige en tand bedre, end dem du kan købe dig til, og med blot syv ingredienser, kan du have dine egne klar på ingen tid.

Brug de de syltede agurker i klassiske hotdogs eller en hjemmelavet burger sammen med søde, syltede rødløg.

Opskrift på syltede agurker

Tilberedning10 min
Trækketid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Tilbehør
Antal: 1 glas

UDSTYR

  • Evt. en kniv med bølgede takker

INGREDIENSER

  • 2 dl vand
  • 2 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 1 tsk salt
  • 1 agurk
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Kom vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn i en gryde og kog det op indtil sukkeret er opløst. Lad væsken trække mens du skærer agurken i tynde skiver.
  • Skold et glas med kogende vand kom agurkeskiverne heri. Hæld eddikelagen over agurkerne.
  • Lad agurkerne trække i eddikelagene minimum en time inden de bruges.
  • Opbevar de syltede agurker på køl.

Noter

Her snittes skiver af agurk med en kniv med bølgede takker som denne. Det giver både agurkesalaten et flot udtryk og en skøn konsistens, når du sætter tænderne i dem. Har du ikke en kniv med bølgede takker, kan du sagtens lave agurkesalaten blot ved at skære agurkerne i tynde skiver med en almindelig kniv.
Hjemmelavede syltede agurker