Bløde boller, der holder fast om fyldet. En god tomatketchup, langtidsbagte, søde tomater og en cremet guacamole, hakket oksekød med en skive smeltet ost, sprøde fritter og en skøn aioli. Det her er opskriften på de lækreste burgere.

Varier burgerfyldet lige som du har lyst. Prøv fx også at fyld den med syltede rødløg eller syltede agurker.

Opskrift på hjemmelavet burger

Tilberedning35 min
Ovntid4 t
Samlet tid4 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Antal: 2 personer

INGREDIENSER

Guacamole

  • avocado
  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids cayennepeber
  • Friskkværnet peber

Sød kartoffel fritter

  • 400 g sød kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk timian

Langtidsbagte tomater (1 glas)

  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Aioli (1 glas)

  • 4 pastauriserede æggeblommer stuetempererede
  • 2 tsk salt
  • 3 dl rapsolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft

Burgerfyld

  • 450 g hakket oksekød
  • 4 skiver ost
  • Ketchup
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning
  • 4 burgerboller (gerne hjemmelavede)
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Guacamole

  • Skær avocadoerne over, fjern stenen og tag avocadokødet ud med en ske og mos det med en gaffel. Tilsæt limesaft, salt, cayennepeber og friskkværnet peber. Smag den til.

Sød kartoffel fritter

  • Skræl sød kartoflen og skær den i lange tynde skiver.
  • Kom sød kartoffel skiverne i en frysepose sammen med olivenolie, salt, peber og friskhakket timian. Vend det hele godt.
  • Kom sød kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 grader varmeluft i ca. 45 minutter, indtil de er gyldenbrune. Slå evt. ovnen om på grill de sidste par minutter, for at gøre dem ekstra sprøde.

Langtidsbagte tomater

  • Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir. Kom olivenolie, salt, peber og friskhakket timian på. Bag dem i ovnen i 4 timer ved 100 grader almindelig ovn. Lad tomaterne køle helt af.

Aioli

  • Pisk æggeblommer og salt stive med elpisker. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle mens du pisker videre, så æggeblommerne optager olien.
  • Pres hvidløgene og tilsæt dem sammen med dijonsennep og citronsaft. Smag til med salt og hæld aiolien i en lufttæt beholder. 

Byg burgerne

  • Form 4 bøffer af farsen. Krydr’ bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm pande med olivenolie indtil de er gennemstegte. Kom en skive ost på hver bøf, mens de ligger på panden, og lad osten smelte.
  • Skær burgerbollerne over. Smør den ene side med ketchup og den anden med aioli. Kom bøffen på den ene halvdel, top med guacamole og langtidsbagte tomater og kom burgerbollens top ovenpå. Server burgerne med sød kartoffel fritterne og aioli.
Sød kartoffel fritter med aioli