Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.
Lemoncurd har længe været min store last – altså den købte af slagsen. Indtil jeg forsøgte mig med en hjemmelavet, og der åbnede sig en helt ny verden for mig, for smagen af den købte og den hjemmelavede er jo mildevid fra hinanden!
Lemoncurd smager himmelsk, og er en sød, syrlig curd, som du kan bruge på alt fra topping på brød, bananbrød, scones, pandekager eller på din skyr eller græske yoghurt. Ikke desto mindre kan du også bruge curden i kager som citronroulade eller citronmarengs.
Om lemoncurd er nemt at lave selv? Forholdsvist! Det minder mig lidt om at røre en god, hjemmelavet sauce sammen, for det tager tid før curden har den rigtige konsistens, og temperaturen må ikke være for høj – ellers skiller saucen. Så værn dig med tålmodighed, når du kaster dig ud i din første hjemmelavede lemoncurd.
Opbevar altid curden på køl.
Opskrift på hjemmelavet lemoncurd
INGREDIENSER
- 2 spsk citronskal (ca. 2 økologiske citroner)
- 1 dl citronsaft (ca. 4 økologiske citroner)
- 160 g sukker
- 3 æg
- 65 g smør

FREMGANGSMÅDE
- Kom alle ingredienserne undtagen smørret i en gryde. Pisk det hele sammen med et piskeris ved middel varme – det må ikke koge!
- Skær smørret i tynde skiver og kom det i gryden. Fortsæt med at piske til massen stivner. Det tager noget tid (ca. 5-10 minutter). Massen skal have konsistens som en tynd vaniljecreme, og bliver mere fast i konsistensen når den hældes på glas og køles ned.
- Skold et glas med låg med kogende vand, sigt lemoncurden deri og kom den på køl.

