Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bananbrød uden smør og sukker

Du kender det med garanti – bananer der har ligget i frugtskålen for længe og blevet brune og overmodne. De bananer er i min verden de bedste, for de kan bruges til det lækreste hjemmebag. Her er de brugt i et sundt bananbrød uden smør og sukker. Brødet er så svampet, at man næsten tror, at det er ubagt. Brødet er bagt med hasselnødder, og er helt perfekt at spise til morgenmad sammen med marmelade eller honning.

Hvis du hellere vil bage et bananbrød, der er lidt mere syndigt, kan du også finde opskriften på bananbrød med brun farin og valnødder.

Sundt bananbrød

Opskrift på bananbrød

Du skal bruge (1 brød):

4-5 modne bananer (svarer til 450g)
2 æg
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. ren vaniljepulver
½ tsk. stødt kardemomme
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. akaciehonning
60g afskallede hasselnødder
200g hvedemel

Topping:
2 spsk. kokosflager

Fremgangsmåde

  1. Mos bananerne med en gaffel. Tilsæt æg, bagepulver, salt, vaniljepulver, kardemomme, kanel, akaciehonning og rør det hele godt sammen.
  2. Hak hasselnødderne groft og kom dem i sammen med melet og rør igen.
  3. Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Top dejen med kokosflager og bag brødet i ovnen ved 175 grader i ca. 45-50 minutter indtil det er gyldenbrunt.
Svampet bananbrød
Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *