Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vegetar lasagne med linser

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.

Den klassiske lasagne skiftes ud med en vegetarisk version med røde linser og gulerødder. Lasagnen er fyldt med smag fra krydderier, og toppes med smeltet cheddarost. Spis den med en frisk spidskålssalat, som komplimenterer den tunge lasagne utrolig godt.

Opskrift på vegetarisk lasagne

Du skal bruge (1 lasagne):

Fyld

1 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. sød paprika
1 knivspids cayennepeber
1 spsk. tomatkoncentrat
250 g rå røde linser
2 dl vand
2 dåser hakkede tomater
300 g gulerødder
1 håndfuld frisk timian
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning

Bechamelsauce

50 g smør
3 spsk. hvedemel
3 dl mælk
1/4 muskatnød
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Desuden

9 grove lasagneplader
100 g revet cheddarost

Fremgangsmåde

Fyld

  1. Hak løg og hvidløg fint. Svits det på en varm pande med olie i et par minutter.
  2. Kom oregano, paprika, cayennepeber og tomatkoncentrat på panden og lad det svitse med i et par minutter. Pas på det ikke bliver brændt.
  3. Kom linserne i gryden sammen med vand og hakkede tomater. Riv gulerødderne på et rivejern, hak timianen groft, og kom det i tomatsaucen.
  4. Tilsæt salt og masser af peber og lad saucen simre indtil linserne er møre – det tager ca. 20-25 minutter. Smag saucen til med salt og peber.

Bechamelsauce

  1. Smelt smøren i gryden ved middel varme.
  2. Kom mel i og rør godt med et piskeris indtil smøren har suget melet til sig. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring.
  3. Riv muskatnødden og kom den i sammen med salt og peber. Lad bechamelsaucen koge videre ved svag varme indtil den er lind. Smag den til.

Saml lasagnen

  1. Saml lasagnen i et ovnfast fad. Kom først et lag tomatsauce, bechamelsauce og dernæst friske lasagne plader i. Fortsæt på denne måde i tre lag og slut af med bechamelsaucen og revet cheddarost.
  2. Bag lasagnen i ovnen i 35 minutter ved 200. Tag lasagnen ud og top den med revet cheddarost og bag den i yderligere 10 minutter til lasagnepladerne er al dente.
Vegetarisk lasagne
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *