Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk// Sponsoreret indhold.
Det kan være en udfordring at få sød kartofler ligeså sprøde som kartofler, medmindre du frituresteger dem. Med denne her opskrift, kan du springe friturestegningen over, og i stedet vende sød kartoflerne med polenta (majsmel) og slutte bagetiden af på grillfunktion. Det vil resultere i de lækreste sprøde sød kartofler.
Server sød kartoffel fritterne som tilbehør til hjemmelavede burgere, eller som tilbehør til alt fra kød, fish and chips eller vegetarretter – helst med rigeligt aioli on the site. Opskriften her er helt simpel, men du kan også tilsætte friske eller tørrede krydderurter som timian eller rosmarin inden de bages i ovnen.
Opskrift på sød kartoffel fritter
INGREDIENSER
- 1200 g sød kartoffel
- 6 spsk neutral olie (fx rapsolie)
- 6 spsk polenta (majsmel)
- Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
- Skræl og skyl sød kartoflerne. Skær dem i tynde skiver – det er vigtigt de er tynde, hvis kartoflerne skal blive helt sprøde.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Kom kartoflerne herpå og vend dem med olie, polenta, salt og peber.
- Bag dem i ovnen i 45 minutter ved 200 grader varmluft hvoraf de sidste 5 minutter er ved grillfunktion, hvis muligt. Kartoflerne er færdige når de er sprøde.