Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tarte flambée

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med eatgrim.dk// Sponsoreret indhold.

Tarte flambée, også kaldet flammkuchen, er en tysk-fransk specialitet, som består af en tynd pizzalignende bund toppet med creme fraiche, løg og bacon. Opskriften her er en vegetarisk version med kartofler, løg og frisk timian. Den smager skønt i sig selv, som tilbehør til tapas eller en lækker salat og et dejligt stykke kød. Du kan sagtens toppe Tarte flambéen med bacon, hvis du har lyst.

Opskrift på Tarte flambée

Du skal bruge (2 personer):

Bund

15g gær
1,5 dl koldt vand
7g sukker
7g salt
250g hvedemel

Fyld

2 rødløg
1 løg
6 spsk. cremefraiche 38%
4 kartofler (ca. 200g)
100g revet mozarella
1/4 muskatnød
Salt og peber

Topping:

1 håndfuld frisk timian

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 250 grader varmluft med 1 bageplade i ovnen. Det er vigtigt at pladen er varm, når bundene ligges på.
  2. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker og salt. Rør indtil det er opløst. Kom melet i lidt af gangen og ælt det hele godt sammen – gerne med en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time med et hviskestykke over.
  4. Del dejen i to lige store stykker. Rul den ud til en tynd rektangel med en kagerulle på et meldrysset bord.

Fyld

  1. Skræl kartofler og løg. Skær dem i helt tynde skiver – gerne med et mandolinjern.
  2. Kom hver bund på et stykke bagepapir. Fordel creme fraichen på dem, top med mozzarella, kartofler og løg. Riv muskatnød og peber over og drys med salt.
  3. Tag den varme bageplade ud af ovnen og kom forsigtigt den ene bund på. Bag den i ca. 10 minutter til bunden er sprød og osten gyldenbrun. Gentag med den anden bund på den samme varme bageplade.
  4. Lad bundene afkøle lidt inden de skæres i skiver og toppes med frisk timian.
Tartée flambee
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *