Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Salat med asparges og beder

Rødbeder smager skønt når de bages i ovnen, og når de vendes med honning får de en dejlig karamelliseret overflade. Her blandes de med en sprød salat af frisk spinat og asparges. Salaten er vend i en vinaigrette af citron, som giver et friskt modspild til de søde rødbeder.

Opskrift på salat med asparges og beder

Du skal bruge (4 personer):

Salat

200 g rødbede (skrællet vægt)
200 g gule beder (skrællet vægt)
2 spsk. olivenolie
2 spsk. akaciehonning
2 spsk. tørret timian.
2 tsk. salt
Friskkværnet peber
200g frisk spinat
1 bundt grønne asparges
1 stor håndfuld frisk timian

Vinaigrette

Saft og skalen fra 1/2 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
0,5 tsk. salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Salat

  1. Skræl og skyl bederne grundigt og skær dem ud i mindre tern. Kom dem i hver sin frysepose og vend dem med hver især med halvdelen af olivenolien, akaciehonning, tørret timian, salt og peber.
  2. Fordel dem på hver sin bageplade med bagepapir – ellers vil rødbederne afgiver farve. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. De er færdige, når der er let bid i dem. Lad dem køle af.
  3. Hak spinaten groft. Knæk de nederste, træede ender af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3 minutter. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over dem.
  4. Hak timianen groft og bland det med spinat og asparges. Hæld viniagretten over og bland det hele godt rundt. Top med rødbeder og lidt frisk timian.

Vinaigrette

  1. Bland alle ingredienserne sammen til vinaigretten.
Salat med beder
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *