Opskrift fra Christinabønding.dk
Flammkuchen
Udskriv

Opskrift på tarte flambée

Tilberedning30 min
Hviletid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk, Tysk
Antal: 2 personer

INGREDIENSER

Bund

  • 15 g gær
  • dl vand koldt
  • 7 g sukker
  • 7 g salt
  • 250 g hvedemel

Fyld

  • 2 rødløg
  • 1 løg
  • 6 spsk cremefraiche 38%
  • 200 g kartofler
  • 100 g mozarella revet
  • ¼ muskatnød
  • Salt og peber

Topping

  • 1 håndfuld frisk timian

FREMGANGSMÅDE

Bund

  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft med 1 bageplade i ovnen. Det er vigtigt at pladen er varm, når bundene ligges på.
  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker og salt. Rør indtil det er opløst. Kom melet i lidt af gangen og ælt det hele godt sammen – gerne med en røremaskine.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time med et hviskestykke over.
  • Del dejen i to lige store stykker. Rul den ud til en tynd rektangel med en kagerulle på et meldrysset bord.

Fyld

  • Skræl kartofler og løg. Skær dem i helt tynde skiver – gerne med et mandolinjern.Kom hver bund på et stykke bagepapir. Fordel creme fraichen på dem, top med mozzarella, kartofler og løg. Riv muskatnød og peber over og drys med salt.
  • Tag den varme bageplade ud af ovnen og kom forsigtigt den ene bund på. Bag den i ca. 10 minutter til bunden er sprød og osten gyldenbrun. Gentag med den anden bund på den samme varme bageplade.
  • Lad bundene afkøle lidt inden de skæres i skiver og toppes med frisk timian.