Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.
De klassiske frikadeller får kamp til stregen med denne opskrift på frikadeller med grønne linser og masser af krydderurter. Frikadellerne passer perfekt til en fyldig, græsk salat eller som fyld i en pita i stedet for falafler.
Opskrift på linsefrikadeller med koriander
INGREDIENSER
- 230 g grønne linser (rå vægt)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk koriander
- ½ tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayennepeber
- 2 æg
- 2 dl havregryn finvalsede
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie til stegning
FREMGANGSMÅDE
- Hak løg og hvidløg helt fint, og hak korianderne groft. Kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser, og rør godt rundt.
- Form frikadeller af dejen med en ske og din hulehånd.Steg dem på en varm pande i olie indtil de er gyldenbrune på begge sider – det tager ca. 10 minutter.
Mangler du inspiration til nye vegetariske retter, kan du bestille en måltidskasse direkte til døren med fokus på grøn mad. Her finder du en oversigt over hvilke vegetar måltidskasser der findes.