Den klassiske græske salat er fyldt med råvarer som tomater, rødløg, feta og oliven. Denne udgave har fået selskab af butterbeans, også kaldet limabønner, som har en utrolig cremet og blød smag. Med sit høje proteinindhold bliver den græske salat en fyldig og mættende salat. Spis den som den er eller server den til de her saftige kyllingefrikadeller med soltørrede tomater.

Opskrift på græsk salat

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

Salat

 • 200 g butterbeans kogte
 • 1 rødløg
 • 1 agurk
 • 500 g cherrytomater
 • 1 håndfuld persille
 • 150 g feta (Puck feta)
 • 100 g sorte oliven

Vinaigrette

 • 4 spsk olivenolie
 • 2 spsk æbleeddike
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • Friskkværnet peber
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Salat

 • Snit fine skiver af løget – gerne med et mandolinjern. Halvér agurken, skrab kernerne ud med en ske og skær den i skiver. Skær cherrytomaterne i halve. Hak persillen groft. Bland det hele sammen med butterbeans og oliven.

Vinaigrette

 • Bland ingredienserne sammen til vinaigretten og rør den godt sammen. Vend den med salaten og top salaten med smuldret feta.
Græsk salat