Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Valnødeboller

De lækreste boller med valnødder, med en karakteristisk smag af nødder og en smuk brun farve. Bollerne er et stort hit på morgenbordet, men kan også bruges som en sandwich i madpakken.

Jeg bruger ofte den samme grunddej, når jeg bager boller. Grundejen tager udgangspunkt i denne opskrift på luftige surdejsboller, som både kan bages med eller uden surdej. Opskriften på valnødeboller er bagt uden surdej, men hvis du har en aktiv surdej stående derhjemme, kan du med fordel skifte 1 dl af vandet ud med surdej, for at opnå et endnu mere luftigt resultat.

Opskrift på valnødeboller

Du skal bruge (12 boller):

11 dl koldt vand
10g gær
30g salt
100g valnødder
300g fuldkornshvedemel
900g hvedemel
Smagsneutral olie til hævning

Fremgangsmåde

  1. Kom vandet i en skål og smuldr’ gæren heri. Tilsæt salt og opløs det.
  2. Kom hele valnødder og fuldkornsmel i og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør det hele godt – gerne på en røremaskine i 5-8 minutter.
  3. Smør en skål med olie og kom dejen heri. Dæk skålen med film og lad den hæve 1 time på køkkenbordet og derefter natten over i køleskabet – gerne 12-18 timer.
  4. Tag dejen ud af køleskabet og lad den efterhæve 1 time på køkkenbordet. Hæld dernæst deje ud på et meldrysset bord og fold den ene side over den anden. Pas på der ikke kommer mel i mellem. Skub dejen op under sig selv med dejskraberen for at gøre dejen mere luftig.
  5. Drys mel ovenpå dejen og hak dejen over i to lange stykker med en dejskraber vendt i mel. Hak nu det ene aflange stykke over i 6 lige store stykker med dejskraberen. Kom hvert dejstykke på en bageplade med bagepapir ved hjælp af dejskraberen og din ene hånd vendt i mel. Gentag med den anden halvdel, når første portion er bagt.
  6. Bag bollerne en bradepande af gangen ved så høje grader din ovn kan klare – gerne minimum 250 grader varmluft (tænd gerne ovnen 1/2 time før, så den er godt varm) i ca. 19 minutter. Når bollerne er gyldenbrune, og hårde når du banker i bunden, er de færdigbagte.
Valnoedeboller
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *