Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.

Shakshuka er en Nordafrikansk ret, hvor æggene pocheres i en intens tomatsauce med masser af smag fra både røget paprika, kanel og kardemomme. Den er super nem at lave, og gør sig især godt til brunch, men kan også nydes som både frokost og aftensmad. Retten toppes med koriander og feta, som gør den dejlig cremet. Hvis ikke du bryder dig om koriander, kan du servere den med persille i stedet. Nyd den varm med brød til. Det kunne fx være de her surdejsboller.

Opskrift på shakshuka

Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøstlig
Antal: 2 personer

INGREDIENSER

  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 knivspids cayennepeber
  • ½ tsk røget paprika
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 rød peberfrugt
  • 5 æg

Desuden

  • 50 g feta
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Brød
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Kom alle krydderierne i varm, tør pande og rist dem ved høj varme indtil det begynder at dufte.
  • Hak løget groft og pres hvidløget. Svits løg og hvidløg på en varme pande med olie. Kom hakkede tomater i panden og tilsæt salt og masser af peber.
  • Skær peberfrugten i mindre skiver og kom den i tomatsaucen. Lad saucen simre ved lav varme i 15 minutter så saucen koger ind.
  • Slå æggene ud i tomatsaucen, kom låg på og lad det simre videre indtil æggehviderne er stive, men hvor blommerne stadig er smilende.
  • Fordel fetaen ud over tomatsaucen, top med frisk koriander og server med brød.

I en travl hverdag kan det være tidskrævende både at planlægge måltider, handle ind og lave aftensmad. Her finder du min oversigt over vegetariske måltidskasser, som kan gøre det lettere at få sund mad på bordet.

Shakshuka opskrift
Shakshuka med feta