Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Shakshuka

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.

Shakshuka er en Nordafrikansk ret, hvor æggene pocheres i en intens tomatsauce med masser af smag fra både røget paprika, kanel og kardemomme. Den er super nem at lave, og gør sig især godt til brunch, men kan også nydes som både frokost og aftensmad. Retten toppes med koriander og feta, som gør den dejlig cremet. Hvis ikke du bryder dig om koriander, kan du servere den med persille i stedet. Nyd den varm med brød til. Det kunne fx være de her surdejsboller.

Opskrift på shakshuka

Du skal bruge (2 personer):

1 tsk. gurkemeje
1 knivspids cayennepeber
0,5 tsk. røget paprika
0,5 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. kanel
1 spsk. olivenolie til stegning
1 løg
1 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 rød peberfrugt
5 æg

Servering:
50g feta
1 håndfuld frisk koriander
Brød

Fremgangsmåde

  1. Kom alle krydderierne i varm, tør pande og rist dem ved høj varme indtil det begynder at dufte.
  2. Hak løget groft og pres hvidløget.
  3. Tilsæt olie til panden sammen med løg og hvidløg og sautér.
  4. Kom hakkede tomater i panden og tilsæt salt og masser af peber.
  5. Skær peberfrugten i mindre skiver og kom den i tomatsaucen. Lad saucen simre ved lav varme i 15 minutter så saucen koger ind.
  6. Slå æggene ud i tomatsaucen, kom låg på og lad det simre videre indtil æggehviderne er stive, men hvor blommerne stadig er smilende.
  7. Smuldr’ fetaen ud over tomatsaucen, top med frisk koriander og server med brød.
Shakshuka opskrift
Shakshuka med feta
Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *