Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bananbrød med valnødder

Det lækreste, svampede bananbrød med valnødder, bagt uden smør. Bananbrødet er virkelig nemt at lave, og perfekt hvis du ligger inde med et par overmodne bananer. Brødet får sin sødme fra bananerne og lidt brun farin. Har du nok i sødmen fra de modne bananer, kan du i stedet bage mit bananbrød uden sukker.

Bananbrødet er en mellemting mellem et brød og en kage, og er perfekt at servere til en brunch, som en hurtig morgenmad eller som en eftermiddagssnack. Brødet kan sagtens spises, som det er eller nydes med et lag smør, nutella eller pålægschokolade på. Opbevar bananbrødet på køl så holder det sig i længere tid.

Opskrift på bananbrød med valnødder

Tilberedning10 min
Ovntid45 min
Samlet tid55 min
Ret: Kage
Antal: 1 brød

INGREDIENSER

  • 60 g brun farin
  • 2 æg
  • 5 modne bananer (400 g)
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
  • 75 g valnødder

Topping

  • 1 bananer (ikke så moden som de andre)

FREMGANGSMÅDE

  • Pisk brun farin og æg sammen til en luftig masse med en elpisker.
  • Mos bananerne med en gaffel og bland det sammen med æggemassen.
  • Kom hvedemel, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og vaniljepulver i en skål, bland det sammen og sigt det i bananmassen og pisk igen.
  • Hak valnødderne groft og vend dem i.
  • Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, hæld dejen i og bag bananbrødet i ovnen ved 175 grader i 45 minutter til det er gyldenbrunt.
  • Lad det afkøle før det skæres ud i skiver, og nydes som det er eller med et lag smør.
Bananbrød med valnødder uden smør
Bananbrød
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *