Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.
Du kender det med garanti – bananer der har ligget i frugtskålen for længe og blevet brune og overmodne. De bananer er i min verden de bedste, for de kan bruges til det lækreste hjemmebag. Her er de brugt i et sundt bananbrød uden smør og sukker. Brødet er så svampet, at man næsten tror, at det er ubagt. Brødet er bagt med hasselnødder, og er helt perfekt at spise til morgenmad sammen med marmelade eller honning.
Hvis du hellere vil bage et bananbrød, der er lidt mere syndigt, kan du også finde opskriften på bananbrød med brun farin og valnødder.
Opskrift på bananbrød uden smør og sukker
INGREDIENSER
- 5 modne bananer (ca. 450 g)
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk akaciehonning
- 60 g afskallede hasselnødder
- 200 g hvedemel
Topping
- 2 spsk kokosflager
FREMGANGSMÅDE
- Mos bananerne med en gaffel. Tilsæt æg, bagepulver, salt, vaniljepulver, kardemomme, kanel, akaciehonning og rør det hele godt sammen.
- Hak hasselnødderne groft og kom dem i sammen med melet og rør igen.
- Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Top dejen med kokosflager og bag brødet i ovnen ved 175 grader i ca. 45-50 minutter indtil det er gyldenbrunt.