Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Rabarberkompot

Rabarber smager af sommer og solskin, for når de første rabarber kan hives op af jorden, vidner det om, at sommeren er på vej. De syrlige rabarberstængler kan bruges i både bagværk, desserter eller hovedretter. Her er rabarberne brugt i en skøn og sød rabarberkompot.

Her drysses rabarberne med sukker og vaniljepulver, og bages i ovnen indtil de er møre, men stadig har bid. Køl rabarberkompotten ned og server den på skyr eller græsk yoghurt. Kompotten kan også bruges som tilbehør til diverse kødretter og grillmad.

Opskrift på rabarberkompot

Du skal bruge (1 glas):

300g rabarber uden blade
150g rørsukker
0,5 tsk. ren vaniljepulver (eller kornene fra 0,5 vaniljestang)

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarberne godt og skær dem i skiver af ca. 1 cm længde. Kom dem i et ildfast fad og drys med rørsukker og vaniljesukker.
  2. Bag dem ved 175 grader almindelig ovn i ca. 25 minutter til rabarberne er møre men stadig med bid.
Rabarberkompot
Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *