Opskrift fra Christinabønding.dk
Tortilla pizza med kartoffel og butternut squash
Udskriv

Opskrift på tortilla pizza

Tilberedning15 min
Ovntid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Aftensmad
Antal: 6 stk

INGREDIENSER

Tomatsauce

  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk paprika
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 70 g tomatkoncentrat
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk sukker
  • Friskkværnet peber

Grillet aubergine

  • 1 aubergine
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Fyld

  • 2 store kartofler
  • ¼ dl butternut squash
  • 6 fuldkornstortillas
  • 200 g revet mozarella

Topping

  • Frisk basilikum

FREMGANGSMÅDE

Tomatsauce

  • Kom cayennepeber og paprika i en gryde uden fedtstof og rist krydderierne af indtil det begynder at dufte. Pil og snit løg og hvidløg fint. Tilsæt olie til gryden med krydderier og sauter løg og hvidløg på middel varme.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, hakkede tomater, grofthakket basilikum og smag til med sukker, salt og peber.

Grillet aubergine

  • Skær auberginen i meget tynde skiver – gerne med et mandolinjern. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir. Smør dem med olie og drys med salt og peber.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til de er gyldenbrune. Tag dem ud af ovnen.

Fyld

  • Skær kartofler og butternut squash i meget tynde skiver – gerne med et mandolinjern.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, kom to tortillas på og smør dem med tomatsaucen. Top med en lille håndfuld revet mozarella og skiver af butternut squash eller kartoffel.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 15-20 minutter indtil de er gyldenbrune og grøntsagerne er møre. Top med grillet aubergine og frisk basilikum.