Opskrift fra Christinabønding.dk
Bananbrød
Udskriv

Opskrift på bananbrød med valnødder

Tilberedning10 min
Ovntid45 min
Samlet tid55 min
Ret: Kage
Antal: 1 brød

INGREDIENSER

  • 60 g brun farin
  • 2 æg
  • 5 modne bananer (400 g)
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk ren vaniljepulver fra Urtekram
  • 75 g valnødder

Topping

  • 1 bananer (ikke så moden som de andre)

FREMGANGSMÅDE

  • Pisk brun farin og æg sammen til en luftig masse med en elpisker.
  • Mos bananerne med en gaffel og bland det sammen med æggemassen.
  • Kom hvedemel, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og vaniljepulver i en skål, bland det sammen og sigt det i bananmassen og pisk igen.
  • Hak valnødderne groft og vend dem i.
  • Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, hæld dejen i og bag bananbrødet i ovnen ved 175 grader i 45 minutter til det er gyldenbrunt.
  • Lad det afkøle før det skæres ud i skiver, og nydes som det er eller med et lag smør.