Blød, let og luftig, det er hvad der klassificerer den klassiske, franske brioche bolle. Brioche bollen er kendt for sit høje indhold af æg og smør. Den smager fantastisk i en hjemmelavet burger smurt med aioli, salat og en saftig bøf.

Opskriften på burgerbollerne er nem at lave, men de kræver lidt tid, da de skal hæve af to omgange. Til gengæld opnår du et utroligt lækkert og luftigt resultat, som er hele ventetiden værd. Bollerne kan sagtens fryses ned, så du altid kan have hjemmebagte burgerboller klar, når menuen står på burgere.

Opskrift på burgerboller

Forberedning12 min
Hævetid og bagetid4 t 12 min
Samlet tid4 t 24 min
Ret: Aftensmad, Bagværk
Køkken: Amerikansk
Antal: 15 stk

INGREDIENSER

  • dl mælk kold
  • 25 g gær
  • 10 g salt
  • 15 g sukker
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 650 g økologisk hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g smør blødt

Pensling

  • 1 æg
  • 2 spsk sesamfrø
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sukker og rør indtil det er opløst.
  • Kom fuldkornshvedemelet i og bland det godt sammen. Tilsæt hvedemelet og rør det hele sammen til massen er ensartet. Tilsæt æggene et af gangen. Skær smørret i tern, og kom det i. Ælt dejen – gerne på en røremaskine i 8 minutter.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted med et viskestykke over i 2 timer.
  • Kom dejen ud på køkkenbordet og del den i 8 lige store dele. Rul dem til runde boller og lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 2 timer.
  • Tryk bollerne let flade. Pisk ægget sammen med en gaffel og pensel bollerne. Drys med sesamenfrø.
  • Bag bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter til de er gyldenbrune.
Brioche burgerbolle
Burgerboller