Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Burgerboller

Blød, let og luftig, det er hvad der klassificerer den klassiske, franske brioche bolle. Brioche bollen er kendt for sit høje indhold af æg og smør. Den smager virkelig godt i sig selv, men smurt med aioli og fyldt med salat og bøf, så har du aldrig lyst til at gå tilbage til den kedelige burgerboller, som du kan købe i supermarkederne.

Opskriften er nem at lave. Det der kræver mest tid, er de to omgange hvor dejen skal hæve. Til gengæld opnår du et utroligt lækkert og luftigt resultat, som er hele ventetiden værd. Bollerne kan sagtens fryses ned, så du altid kan have hjemmebagte burgerboller klar, når menuen står på burgere.

Opskrift på burgerboller

Du skal bruge (15 burgerboller):

3,5 dl kold mælk
25g gær
10g salt
15g sukker
50g fuldkornshvedemel
650g hvedemel
2 æg
100g blødt smør

Pensling:
1 æg
2 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sukker og rør indtil det er opløst.
  2. Kom fuldkornshvedemelet i og bland det godt sammen. Tilsæt hvedemelet og rør det hele sammen til massen er ensartet. Tilsæt æggene et af gangen. Skær smørret i tern, og kom det i. Ælt dejen – gerne på en røremaskine i 8 minutter.
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted med et viskestykke over i 2 timer.
  4. Kom dejen ud på køkkenbordet og del den i 8 lige store dele. Rul dem til runde boller og lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 2 timer.
  5. Tryk bollerne let flade. Pisk ægget sammen med en gaffel og pensel bollerne. Drys med sesamenfrø.
  6. Bag bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter til de er gyldenbrune.
Brioche burgerbolle
Burgerboller
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *