Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Koldhævede boller med havregryn

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.

Hvad er bedre end nybagte, lune boller på morgenbordet på weekender hvor der er god tid? De her lækre, svampede boller er noget af det lækreste! De vokser sammen i ovnen og er bagt med skyr og havregryn, som gør bollerne ekstra svampede. Græskarkerne giver tekstur og en dejlig smag til bollerne.

Bollerne hæver over natten, som gør det nemt at bage dem om morgenen. Har du ekstra god tid, kan du også finde opskriften på de lækreste, sprøde surdejsboller.

Opskrift på koldhævede boller med havregryn

Du skal bruge (9 boller):

15g gær
3 dl koldt vand
1 dl skyr
1 tsk. ahornsirup
12g salt
40g græskarkerner
100g grove havregryn
300g hvedemel

Topping:
1 spsk. grove havregryn
1 spsk. græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand og skyr i en skål og opløs gæren heri.
  2. Kom skyr, græskarkerner og havregryn i og rør rundt.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt det sammen – gerne med en røremaskine ved høj hastighed i 8 minutter.
  4. Sæt dejen til hævning over natten i køleskabet eller mindst 8 timer.
  5. Beklæd en bradepande med bagepapir. Fugt hænderne, for bedre at kunne arbejde med den klistrede dej. Form 9 runde boller og læg dem på bradepanden så de ligger tæt.
  6. Lad bollerne hæve igen i 1 time.
  7. Pensel bollerne med vand og kom græskarkerner og havregryn på.
  8. Kom bollerne i en 220 grader varm varmeluft oven og bag dem i ca. 20 minutter til de har taget farve.
  9. Lad bollerne køle af og bræk dem fra hinanden.
Koldhævede boller med havregryn
Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *