Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk // Sponsoreret indhold.

Hvad er bedre end nybagte, lune boller på morgenbordet på weekender hvor der er god tid? De her lækre, svampede boller er noget af det lækreste! De vokser sammen i ovnen og er bagt med skyr og havregryn, som gør bollerne ekstra svampede. Græskarkerne giver tekstur og en dejlig smag til bollerne.

Bollerne hæver over natten, som gør det nemt at bage dem om morgenen. Har du ekstra god tid, kan du også finde opskriften på de lækreste, sprøde surdejsboller med gær.

Opskrift på koldhævede boller med havregryn

Tilberedning15 min
Hævetid og bagetid9 t 20 min
Samlet tid9 t 35 min
Ret: Bagværk

INGREDIENSER

  • 15 g gær
  • 3 dl vand koldt
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk akaciehonning eller ahornsirup
  • 12 g salt
  • 40 g græskarkerner
  • 100 g havregryn grovvalsede
  • 300 g hvedemel

Topping

  • 1 spsk havregryn grovvalsede
  • 1 spsk græskarkerner
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Hæld vand og skyr i en skål og opløs gæren heri.
  • Kom skyr, græskarkerner og havregryn i og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt det sammen – gerne med en røremaskine ved høj hastighed i 8 minutter. Sæt dejen til hævning over natten i køleskabet eller mindst 8 timer.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir. Fugt hænderne, for bedre at kunne arbejde med den klistrede dej. Form 9 runde boller og læg dem på bradepanden så de ligger tæt. Lad bollerne hæve igen i 1 time.
  • Pensel bollerne med vand og kom græskarkerner og havregryn på.
  • Kom bollerne i en 220 grader varm varmluft ovn og bag dem i ca. 20 minutter til de har taget farve. Lad bollerne køle af og bræk dem fra hinanden.
Koldhævede boller med havregryn