Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Brød i hævekurv

Lav det flotteste brød med den sprødeste skorpe og det fineste udtryk fra rillerne i en hævekurv. Det er nemt at bage i hævekurven. Lad dejen hæve over natten i køleskabet. Morgenen efter drysser du hævekurven med rigeligt mel, og lader dejen hæve heri. Brødet bages i ovnen og kort tid efter har du det flotteste brød, som vil imponere dine gæster eller bare gøre glæde på morgenbordet på weekender med ekstra god tid.

Det her grove brød er fyldt med smag fra grahamsmel og tekstur fra græskarkerner.

Find også en masse af mine andre bageopskrifter, som fx saftige gulerodsboller eller koldhævede boller med havregryn.

Opskrift på brød i hævekurv

Du skal bruge (1 brød):

3 dl koldt vand
10g gær
10g salt
50g græskarkerner
150g grahamsmel
250g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Kom vandet i en skål, smulr’ gæren heri og opløs den. Tilsæt salt og rør rundt indtil det er opløst.
  2. Kom græskarkerner og grahamsmel i og rør godt rundt.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt – der er stor forskel på typer af mel, så hold lidt igen eller tilsæt mere hvis dejen er for flydende. Den må hverken være for flydende eller for fast.
  4. Lad dejen koldhæve i køleskabet natten over eller i mindst 8 timer.
  5. Fordel en lille håndfuld mel i hævekurven så rillerne er dækket. Kom dejen i og lad den hæve på køkkenbordet under et viskestykke i 1 time.
  6. Vend forsigtigt brødet ud på en bageplade med bagepapir med de flotte riller efter kurven op af. Bag brødet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter til brødet er gyldenbrunt.
  7. Lad brødet køle af inden det serveres.
Brød i hævekurv med græskar
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *