Hjemmelavet pizza er noget af det bedste jeg ved. En sprød bund der knaser, når du sætter tænderne i den, er sådan en rigtig pizzabund skal være.

Når fyldet skal fyldes på, har mange danskere en tendens til at fylde alt for meget på. Det resulterer i en sammenklasket pizza, hvor pizzabunden på ingen måde har en chance for at blive sprød. Hold i stedet fyldet simpelt som her hvor tomatsauce, mozarella og serrano skinke danner grundlaget for den gode, sprød pizza. Top med pesto, parmesan og rucola for et frisk kombination.

Er du vild med pizza, kan du også finde opskriften på pizza med tun og løg.

Opskrift på pizza med serrano, rucola og parmesan

Tilberedning30 min
Hævetid og bagning2 t 13 min
Samlet tid2 t 43 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 2 personer

INGREDIENSER

Pizzadej

  • 1,5 dl vand koldt
  • 10 g gær
  • 15 g sukker
  • 300 g hvedemel (gerne type 00 med god hæveevne)
  • 1 spsk olivenolie
  • 20 g salt

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Olivenolie til stegning

Pizzafyld

  • 2 pakker serrano skinke
  • 2 friske mozarellaer
  • Grøn pesto
  • Frisk parmesan
  • Rucola
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

Pizzadej

  • Kom det kolde vand i en skål, smulr’ gæren heri og opløs det.
  • Tilsæt sukker, rør rundt og opløs det.
  • Kom halvdelen af hvedemelet i og rør rundt. Tilsæt dernæst olie og salt og rør igen rundt. Kom det sidste af hvedemelet i og ælt det hele godt sammen. Brug evt. en røremaskine og lad det ælte i 10 minutter. Dejen kan godt virke usammenhængende i starten, men efter noget tid bliver den glat og smidig.
  • Smør dejen ind i olivenolie og lad den hæve på køl i 1 time. Skær dejen ud i fire lige store stykker og lad den hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i endnu 1 time. Lav imens tomatsaucen.

Tomatsauce

  • Finhak løget og steg det gyldenbrunt i en varm gryde med olivenolie.Pres hvidløget og steg det sammen løg, tomatkoncentrat og krydderierne i 1 minuts tid uden at det brænder på.
  • Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og friskhakket basilikumblade. Lad det simre imens dejen pizzadejen hæver.

Pizzafyld og bagning

  • Rul hver dejklump ud på et meldrysset bord med en kagerulle – pizzabundene må gerne være lidt rustikke.
  • Kom bundene på to bageplader med bagepapir (gerne en pizzasten hvis du har en). Fordel tomatsaucen på de fire pizzaer, top med mozzarella og bag pizzaerne en af gangen i en brandvarm ovn ved 275 grader i ca. 13 minutter til bundene er sprøde og osten er gyldenbrun. Kom serranoen på halvejs eller kom den på bagefter, hvis du ikke ønsker den sprød. 
  • Top pizzaerne med pesto, revet parmesan og rucola.
Hjemmelavet pizza med serrano og rucola