Opskrift fra Christinabønding.dk
Hjemmelavet pizza med serrano og rucola
Udskriv

Opskrift på pizza med serrano, rucola og parmesan

Tilberedning30 min
Hævetid og bagning2 t 13 min
Samlet tid2 t 43 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 2 personer

INGREDIENSER

Pizzadej

  • 1,5 dl vand koldt
  • 10 g gær
  • 15 g sukker
  • 300 g hvedemel (gerne type 00 med god hæveevne)
  • 1 spsk olivenolie
  • 20 g salt

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Olivenolie til stegning

Pizzafyld

  • 2 pakker serrano skinke
  • 2 friske mozarellaer
  • Grøn pesto
  • Frisk parmesan
  • Rucola

FREMGANGSMÅDE

Pizzadej

  • Kom det kolde vand i en skål, smulr’ gæren heri og opløs det.
  • Tilsæt sukker, rør rundt og opløs det.
  • Kom halvdelen af hvedemelet i og rør rundt. Tilsæt dernæst olie og salt og rør igen rundt. Kom det sidste af hvedemelet i og ælt det hele godt sammen. Brug evt. en røremaskine og lad det ælte i 10 minutter. Dejen kan godt virke usammenhængende i starten, men efter noget tid bliver den glat og smidig.
  • Smør dejen ind i olivenolie og lad den hæve på køl i 1 time. Skær dejen ud i fire lige store stykker og lad den hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i endnu 1 time. Lav imens tomatsaucen.

Tomatsauce

  • Finhak løget og steg det gyldenbrunt i en varm gryde med olivenolie.Pres hvidløget og steg det sammen løg, tomatkoncentrat og krydderierne i 1 minuts tid uden at det brænder på.
  • Tilsæt hakkede tomater, sukker, salt og friskhakket basilikumblade. Lad det simre imens dejen pizzadejen hæver.

Pizzafyld og bagning

  • Rul hver dejklump ud på et meldrysset bord med en kagerulle – pizzabundene må gerne være lidt rustikke.
  • Kom bundene på to bageplader med bagepapir (gerne en pizzasten hvis du har en). Fordel tomatsaucen på de fire pizzaer, top med mozzarella og bag pizzaerne en af gangen i en brandvarm ovn ved 275 grader i ca. 13 minutter til bundene er sprøde og osten er gyldenbrun. Kom serranoen på halvejs eller kom den på bagefter, hvis du ikke ønsker den sprød. 
  • Top pizzaerne med pesto, revet parmesan og rucola.