De her bløde naanbrød venter kun på at blive spist sammen med en lækker krydret indisk ret med masser af smag. For i det indiske køkken hører naanbrød sig til, og hvis du vil gøre som en rigtig inder, skal du droppe kniv og gaffel og i stedet bruge brødet som ske.

Naan betyder på persisk brød og i indien bages brødene i en tandoor, som er en lerovn. Her bliver naanbrødene stegt på panden i masser af smør og drysses med nigella frø, som med sin lette bitterhed og sødme giver brødene det helt rigtige twist.

Sammen med en ret som butter chicken, er naanbrødene virkelig et hit! De kan også bruges som snack med dip til eller i madpakken.

Opskrift på indisk naanbrød

Tilberedning20 min
Hævetid2 t
Samlet tid2 t 20 min
Ret: Bagværk
Køkken: Indisk
Antal: 6 stk

INGREDIENSER

  • 10 g gær
  • 1 dl vand lunkent
  • 1 tsk salt
  • ½ spsk sukker
  • dl natural yoghurt
  • 50 g grahamsmel
  • 225 g hvedemel
  • Smør til stegning
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Start med at komme det lunkne vand i en skål. Smulr’ gæren heri og opløs det.
  • Kom salt og sukker i skålen og rør rundt indtil det opløses.
  • Kom yoghurt og grahamsmel i og rør igen.
  • Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt det sidste hvedemel lidt ad gangen og ælt godt med hænderne eller en røremaskine (gerne i mindst 8 minutter).
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i 2 timer.
  • Del dejen i 6 lige store stykker, og form dem til aflange stykker med dine hænder.
  • Bag nu brødene på en pande med smør ved middelvarme. Kom to brød på af gangen og steg dem gyldenbrune på hver side.
  • Kom brødene på et skærebræt, lad en klat smør smelte på dem og top med nigellafrø.