Opskrift fra Christinabønding.dk
Sund butter chicken
Udskriv

Opskrift på sund butter chicken

Tilberedning30 min
Hviletid2 t
Samlet tid2 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer

UDSTYR

INGREDIENSER

  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl natural yoghurt
  • 1 tsk chiliflager
  • 3 knuste kardemommekapsler (eller 1 tsk. stødt kardemomme)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk cayennepber
  • 600 g kyllingebryst
  • 25 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • ½ dl madlavningsfløde 8%
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør

FREMGANGSMÅDE

  • Skæl ingefæren med en teske og blend herefter ingefær og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt flåede tomater, yoghurt og alle krydderurterne og blend til en ensartet masse.
  • Skær kyllingen i mindre tern, kom den i en skål og hæld saucen over. Lad det trække i mindst 2 timer på køl. Gerne længere eller natten over.
  • Fintsnit løget og svits det brunt i en gryde med olie og smør. Tag kyllingerne op af saucen og brun dem af ved høj varme i gryden med løg.
  • Tilsæt saucen til gryden, dernæst madlavningsfløde og tomatkoncentrat og lad det simre i ca. 15 minutter ved middelvarme indtil kyllingen er gennemstegt.
  • Tilsæt salt og friskkværnet peber og smag saucen til. Kom evt. flere krydderier i hvis du ønsker. 
  • Hæld retten i små skåle og top med frisk koriander. Server med ris, naanbrød og mango chutney.