En skøn kartoffelsalat med purløg og koriander, som passer perfekt som tilbehør til forårets og sommerens mad.

Denne opskrift på kartoffelsalat er lavet på halv skyr og halv creme fraiche. Ønsker du den helt fedtfattige udgave, kan creme fraichen erstattes med skyr, og omvendt kan skyren erstattes af creme fraichen, hvis du ønsker din kartoffelsalat mere cremet. 

Find også inspiration til en frisk og grøn kartoffelsalat her.

Opskrift på sund kartoffelsalat med skyr

Samlet tid15 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 kg kartofler kogte og afkølede
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk purløg
  • 1 håndfuld frisk koriander

Dressing

  • 1 dl skyr
  • 1 dl creme fraiche 9%
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk frisk citronsaft
  • Salt og peber

Topping

  • Frisk purløg
  • Frisk koriander
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Skær kartoflerne i mindre tern. Klip forårsløg, purløg og koriander fint, og vend dem med kartoflerne.
  • Lav dressingen af skyr, creme fraiche, dijon sennep og citronsaft. Smag den til med salt og peber og vend den forsigtigt med kartoflerne. Top med purløg og koriander.